Blog post 1
29
2022

Restauracja w Pszczynie

Na rodzinnym stole najlepiej sprawdzają się klasyki - takie jak ten! Chrupiące i złociste frytki z soczystym filetem z kurczaka i świeżą sałatką polecają się w ramach sobotniego obiadu. Możesz zamówić na dowóz, ale pamiętaj... To danie najlepiej smakuje prosto z patelni </p><a href=więcej
Blog post 1
02
2022

Weekend z pizzą

roi się weekend pod znakiem pizzy </p><a href=więcej
Blog post 1
29
2022

Zatrudnimy kucharza / kucharkę

Kochani! Praca szuka człowieka! Być może znacie osobę, która świetnie uzupełniłaby nasz team? Kliknij aby dowiedzieć się więcej o naszym ogłoszeniu.

więcej
Blog post 1
19
2022

Napoje na upał - Green Drink

Green drink czyli to co lubicie w upalne dni

więcej
Blog post 1
18
2022

Dobra pizza na dowóz

Kurier Kamil i kurierka Wiktoria zapraszają Was do składania zamówień. Co dobrego możemy Wam przywieźć na obiad?
Polecamy Wam gorąco

więcej
Blog post 1
15
2022

Godziny otwarcia 15 sierpnia

Kochani! Długi weekend to czas wzmożonych spotkań z bliskimi, więc pozostajemy dzisiaj do Waszej dyspozycji od 12-22. Zapraszamy Was serdecznie do odwiedzania nas przy Bratniej 1 lub zamawiania naszych pyszności na dowóz!

więcej
Blog post 1
13
2022

Słodkości na sierpniowy weekend

Do wyśmienitych propozycji na długi weekend dołącza wspaniały deser: bardzo mocno czekoladowe, wilgotne, delikatne i rozpływające się w ustach ciasto z zatopionymi kawałkami czekolady oraz orzeźwiającymi, lekko kwaskowatymi malinami.

Niebiański deser - idealny dla fanów brownies, czekolady i malin.
Zapraszamy gorąco do naszego azylu pełnego pyszności.

więcej
Blog post 1
30
2022

Parmezan - ciekawostki

Czy wiecie, że na produkcję parmezanu Włosi przeznaczają aż 25% mleka pochodzącego z ich kraju? W oryginalnej formie jeden cały ser waży 40 kg i dojrzewa przez minimum 18 miesięcy. Do produkcji takiej jego ilości potrzeba aż 550 litrów mleka.
W naszym menu znajdziecie kilka dań, do których dodajemy parmezanu, m.in. pizze premium (PRIMA oraz CEZAR).

więcej
Blog post 1
26
2022

Skąd nazwa dla sałatki Cezar?

Nie ma jednej wersji historii sałatki Cezar. Jedna z najbardziej popularnych wersji wskazuje na Cardiniego, który wymyślił tę sałatkę w roku 1924 w swojej restauracji, kiedy pewnego dnia w kuchni skończyły mu się zapasy i musiał ugotować coś z tego, co mu zostało w spiżarni.
Okazało się, że sałatka stała się hitem, a w 1956 r. Mistrzowie kuchni Międzynarodowego Towarzystwa Epikurejskiego w Paryżu ogłosili sałatkę Cezara, największym przepisem pochodzącym z obu Ameryk w ciągu ostatnich 50 lat.
A Wy lubicie kultową sałatkę Cezara?

więcej
|<  <  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15    >  >>  >|